Εκτύπωση

Οικολογικός Ανελκυστήρας - Ηλεκτροκίνητος Χωρίς Μηχανοστάσιο (MRL Gearless)

 

Οι ηλεκτροκίνητοι ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο αποτελούν την εξέλιξη του ανελκυστήρα. Το μικρό μέγεθος της κινητήριας μηχανής επιτρέπει την τοποθέτησή της εντός του φρεατίου, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστός χώρος στο κτήριο για μηχανοστάσιο.

Σε συνδυασμό με την εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος αποτελεί την ιδανική λύση για νέες εγκαταστάσεις και εκσυγχρονισμό παλαιών ανελκυστήρων.

Επιπλέον, ο οικολογικός ανελκυστήρας ΤhT Lifts είναι ένα καινοτομικό προϊόν, που έχει σχεδιαστεί, κατασκευάζεται και τοποθετείτε από την εταιρία ThT Lifts. Η καινοτομική σχεδίαση εξασφαλίζει χαμηλή τιμή εγκατάστασης και παράλληλα τη τοποθέτηση σε φρεάτια, που έχουν κατασκευαστεί για εγκατάσταση υδραυλικού ανελκυστήρα, χωρίς να μειωθεί η ωφέλιμη επιφάνεια του θαλάμου. Με αυτό τον τρόπο, ο οικολογικός ανελκυστήρας ΤhT Lifts αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του ανελκυστήρα, θέτοντας πολύ ψηλά τον πήχη ποιότητας - τιμής.

Πλεονεκτήματα

  • Φιλικό προς το περιβάλλον. Μειωμένη κατανάλωση ενέργειας πάνω από 80%.
  • Χωρίς μηχανοστάσιο.
  • Υψηλή ποιότητα κίνησης με ταχύτητα 1,00 m/sec.
  • Αθόρυβη λειτουργία. Κατάλληλο για τοποθέτηση στο εσωτερικό των διαμερισμάτων.
  • Έλεγχος του ανελκυστήρα με χρήση Ιnverter.
  • Υψηλή λειτουργική αξιοπιστία του κινητήριου μηχανισμού.

 

  • Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Διαστάσεις

Ανελκυστήρας με ημιαυτόματες πόρτες

 Ανελκυστήρας με αυτόματες πόρτες

 

Οικονομοτεχνική Μελέτη

Παρακάτω ακολουθεί μελέτη για τον τυπικό υδραυλικό ανελκυστήρα και τον οικολογικό ανελκυστήρα ThT Lifts. Δίνονται δύο παραδείγματα για τους δύο τύπους ανελκυστήρων ως προς το κόστος χρήσης (ηλεκτρικό ρεύμα + αναλώσιμα).

Παράδειγμα 1

Πολυκατοικία Έξι (6) Ορόφων με 12 Διαμερίσματα



Η πολυκατοικία του παραδείγματος θα εξοικονομήσει 4.081,40 ευρώ σε επτά έτη αν επιλέξει να εγκαταστήσει τον οικολογικό ανελκυστήρα ή αν αναβαθμίσει τον παλιό υδραυλικό ανελκυστήρα σε οικολογικό.

Για τα παραδείγματα έχουν γίνει οι εξής παραδοχές:

Μέσος Όρος Ατόμων ανά Διαμέρισμα: Τρία (3) άτομα

  • Διαδρομές ανά άτομο: Τέσσερις (4) διαδρομές ανά άτομο ανά ημέρα. Ως διαδρομή ορίζεται η κίνηση του ανελκυστήρα από τη στιγμή που ο επιβάτης καλέσει τον ανελκυστήρα έως την στιγμή που θα αποβιβαστεί.
  • Μέσος χρόνος ανά διαδρομή: Ο μέσος χρόνος που χρειάζεται ο ανελκυστήρας για μια διαδρομή. Ο χρόνος που κινείται για να παραλάβει τον επιβάτη και ο χρόνος για να πάει στον προοροσμό του ο επιβάτης. Ο μέσος χρόνος για τον οικολογικό ανελκυστήρα είναι μικρότερος γιατί κινείται με ταχύτητα 1,00 m/sec, έναντι του υδραυλικού που κινείται με 0,63 m/sec.
  • Ισχύς Κινητήρα: Για τον υδραυλικό ανελκυστήρα δεν λαμβάνεται υπόψιν το ρεύμα εκκίνησης. Ο τυπικός υδραυλικός ανελκυστήρας χρειάζεται 2,7 περισσότερο ρεύμα απο το ονομαστικό του για 3-5 sec μέχρι να αρχίσει να κινείται και 6 φορές περισσότερο ρεύμα στιγμιαία κατά την εκκίνηση. Από την άλλη πλευρά, για τον οικολογικό ανελκυστήρα λαμβάνεται υπόψιν η μέση ισχύ, διότι ο κινητήρας ελέγχεται από Inverter και η κατανάλωση είναι ανάλογη των ατόμων που βρίσκονται στον θάλαμο. Οπότε ως μέση ισχύ ορίζεται το 70% της ονομαστικής ισχύς του κινητήρα.
  • Μέση τιμή kWh: 0,10 ευρώ / kWh.
  • Αλλαγή λαδιών στην επταετία: Οι κατασκευαστές των υδραυλικών ανελκυστήρων ορίζουν την αντικατάσταση των λαδιών κάθε 7 έτη. Σε έναν τυπικό υδραυλικό ανελκυστήρα η ποσότητα των λαδιών είναι 150 lit. Στον οικολογικό ανελκυστήρα δεν υπάρχουν λάδια.

Παράδειγμα 2

  • Πολυκατοικία Επτά (7) Ορόφων με 28 Διαμερίσματα



Η πολυκατοικία του παραδείγματος θα εξοικονομήσει 11.279,01 ευρώ σε επτά έτη αν επιλέξει να εγκαταστήσει τον οικολογικό ανελκυστήρα ή αν αναβαθμίσει τον παλιό υδραυλικό ανελκυστήρα σε οικολογικό.

πηγή: thtlifts.gr